Kérdése van? Hívjon minket! +36707710477

BLOG

A futóbicikli előnyei

2018.02.12 20:44

Mindamellett, hogy a gyermeknek óriási örömöt okoz a mozgás a gyorsaság, további előnyöket is ad a futóbicikli használata.

  • Fejleszti a koordinált mozgást, a sebesség, a lendület, az erő megtapasztalása során képes lesz
    azokat is céljainak megfelelően hasznosítani. 

Megtanulja a test használatát, a dőlésszög irányát, a sebességfüggő haladást, az emelkedők, lejtők
megismerése, gödrök, huppanók kikerülését, megfelelő kezelését. Ez alapján alakítja ki a kanyarodás vagy a sebességcsökkentéshez használt testmozgást, kialakítja a nem csak két talpra érkezés, hanem már a szükséges egy láb használatát. Megtanulják a lendület és sebesség alkalmazását, a két láb felkapásával a kormányt használva az iránytartást.

  • Bátortalan, bizonytalan gyermekek fejlődése a futóbicikli segítségével.

Van a gyermekeknek egy csoportja, akik félnek, bátortalanok egyensúlyozás terén. A futóbicikli segítségével ezek a gyermekek is nagyobb lehetőséget kapnak, hiszen nagyobb a biztonságérzetük, mindkét lábuk, talpuk a földön lehet, mégis olyan visszacsatolást kapnak önmagukról, hogy "megcsináltam", "képes vagyok rá", "egyedül csinálom". Ezáltal pedig nagyobb magabiztosságot kapnak és oda a bátortalanságuk.

  • Előnyként még egy lényeges szempont, amiről nem árt, ha figyelembe vesszük. A futóbicikli használata során elkerülhető a derékfájás, rohanás a gyermekkel egy ütemben, hiszen a gyermek magabiztosan halad, elég ha szemünkkel követjük, tanácsokat pedig így is adhatunk számukra.