Kérdése van? Hívjon minket! +36707710477

BLOG

Fémvázas tanulóbicikli – A hosszú évekig hűséges társ 

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a futóbiciklik használatát a kicsik gyakorlatilag 1-2 óra alatt elsajátítják. A futóbiciklinek köszönhetően ily módon nemcsak hamar sikerélményben lesz részük, de a szülőnek sem kell sokáig a gyerekek után futni.

 

Tanulóbicikli

Azon túlmenően, hogy a futóbicikli használata a gyermek számára játékos, észrevétlenül fejlődik általa a láb, a törzs, a kezek valamint a karok izomzata.

A gyereknek szánt pedállal és fékkel rendelkező bicikliket a legtöbb esetben pótkerékkel is felszerelik gyárilag.

A gyógypedagógusok szerint az egyensúly-érzékelési készség fejlődése nem működik határidőre.

A szülőnek számtalan készségre meg kell tanítania gyermekét felnőtté válásáig. Ezek közül az egyik első komoly próbatétel: a kerékpározás.

Mivel szülőként egyrészt sosem lehetünk biztos abban, hogy gyermekünk bármilyen körülmények között képes lesz lefékezni, illetve évekkel később amúgy is szükség lehet rá, nem döntünk rosszul, ha gyermekbarát fékkel felszerelt futóbiciklit választunk.

Azt már az elején érdemes leszögezni: egy 2-3 éves gyermek még kevés tapasztalattal rendelkezik, kiszámíthatatlan reakcióidővel reagál hirtelen fellépő váratlan helyzetekben és nem tanulta még meg az esés szabályait sem.

 

A szülők többségének segítségre van szüksége gyermeke futóbiciklijének kiválasztásához.

Milyen korban, milyen típust érdemes választani?

A futóbicikli akkor fogja garantálni gyermekünk kényelmét és maximális menetbiztonságát, ha az ülésmagasság úgy van beállítva, hogy a talpak a talajra érnek.

Bár léteznek fékkel ellátott termékek, a futóbiciklik többsége nem rendelkezik beépített fékkel, azaz a gyermek a talpával idézi elő a lassítást és a megállást.

Egy Budapesten végzett friss felmérés szerint a 2-2,5 éves kort elérő gyermekeket a szülők döntő többsége már futóbiciklire ülteti.

A gyógypedagógusok szerint a 15 hónapos korban elkezdett motorozás jó hatással van a gyermek mozgáskoordinációs képességeire.

A március-április hónapok közeledtével egyre több családban kerülnek elő azok a járművek,  amelyekkel a kisgyerekek tavasztól késő őszig közlekednek a parkban, vagy az óvodából hazafelé vezető úton.

Nemzetközi tanulmányok tucatjai mutatták már ki, hogy a vevők az esetek többségében „színalapú” döntést hoznak a vásárlásuk során. 10 vásárlóból 8-nál egészen biztosan a szín a legfontosabb döntésfaktor!

Egyedi futóbicikli

 

Előfordul, hogy a szülő nem tud választani, mert igazán nem tetszik egyik színben sem a futóbicikli. A gyermekek már 2-3 évesen, a későbbiekről pedig nem is beszélve, igen komoly elszántsággal ragaszkodnak egy-egy kiválasztott modellhez. Ha van rá lehetőség, miért ne lenne olyan színű az a kis futóbicaj, amilyenre Ők vágynak! :)

A fiú- és lánygyermek között nincs különbség abban, hogy növekedésük során egyre inkább
szeretnek hódolni száguldási szenvedélyüknek.

Mozgáskoordináció- és képességfejlesztés futóbiciklivel

Futóbicikli 2 éves kortól már ajánlott a gyermekeknek, de mire figyeljünk a vásárlás során?

Milyen méretet válasszunk?

Mik a főbb ismérvei a megfelelő futóbiciklinek?

Mindamellett, hogy a gyermeknek óriási örömöt okoz a mozgás a gyorsaság, további előnyöket is ad a futóbicikli használata.

A futóbiciklit nevezhetjük a gyermekkerékpár előfutárának

A gyermek megtanulja az egyensúlyozás szerepét, a stabilitást, testének megfelelő alkalmazását és mindezek mellett pedig hatalmas sikerélményt, magabiztosságot ad még az egyébként félős, bizonytalan gyermek számára is. A futóbiciklik már 1,5- 2 éves kortól segítik a gyerekek szabadabb mozgását.